collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Orkar inte...

Kategori: Allmänt

... blogga idag. Vill bara tacka Jennie för tipset om kalvsylta. Vi var och storhandlade idag, och då köpte jag hem en klassisk Smålandssylta som barnet fick till middag tillsammans med makaroner hemma hos sin farmor och farfar när vi var där och grattade farfar på födelsedagen i efterskott. Och det var en hit!
Så, hittills har vi alltså kunnat skriva blodpudding, sylta, köttbullar och makaroner på listan över saker som barnet både tycker om, och kan äta utan större problem.

Dagens lunch intogs på Daisys i Norrtälje(som vanligt vid storhandling), och då fick han smaka av pappas mat(falukorv, potatis och ägg), med lite sådan där fruktpuré med yoghurt i som tillägg, och det var också godis. Jag har funderat över det där med salt i maten, men jag känner ändå att det nog inte är någon fara. Vi ger honom trots allt ingen mat som det är känt att vara Massa salt i, och vi tillsätter ju inget extra salt själva. Så länge han inte äter några mängder, vilket han inte gör då matintaget i så fall skulle behöva ta typ 2 timmar med hans takt att tugga och svälja, så tar jag det ganska piano över den där salthysterin som alltid råder på t.ex Familjeliv.se. Man får ha lite sunt förnuft, helt enkelt.
Jag undrar vad mormor helst vill äta till middag med barnet när hon ska sitta barnvakt? Köttbullar, sylta eller blodpudding? :-p

Kommentarer

  • Jennie säger:

    Men vad roligt att han diggade det!

    Tror ärligt talat som du också att det ÄR ingen fara med saltet om man inte ger massamassa mat som är saltad, hela tiden. Det är troligen inte så att han slänger i sig hela paketet sylta på en och samma gång heller och saltmängden han då får i sig när han äter sin portion är ju inte stor alltså.

    Tror det är lugnt!

    2012-04-27 | 22:24:15
    Bloggadress: http://jempie.se

Kommentera inlägget här: