collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Istår

Kategori: Allmänt

Idag knallade vi ner till Rånäs bruk för att titta när Gustav sprang Brukslunken. Inget vidare väderupplägg, när snön föll igår och fortfarande låg kvar på marken idag. Vägarna där löparna sprang var ju torra och fina, men det var inte mer än 1 plusgrad ute, och vi åskådare stod och frös.
Och de stackars tävlande i sina tunna kroppsstrumpor, alt. shorts(!!) såg inte så varma ut de heller. Tack och lov var Gustavs runda inte mer än 2km, och förste "man" var i mål på 6-7 minuter.

Det var jättekul att träffa brorsdottern, och framför allt hennes mamma och övriga familjen eftersom man så sällan träffar dem annars. Och hennes mamma var nog den som blev allra gladast över att vi kom ner, samt att mina föräldrar även kom och tittade.
Gustav var för övrigt jätteduktig och sprang in på 2:a plats!

Barnet somnade på vägen ner till loppet, vilket var tanken då det var dags för förmiddagsvilan. Men tyvärr sov han bara en 20-25 minuter. Men det är nog så svårt att sova när det är massa folk runtomkring, startpistoler som smäller av och bil med megafon som kör runt och kommenterar allt som sker på löparspåret.
Han vaknade strax efter att Gustav sprungit i mål, och tyckte väl att det var sådäär spännande med springtävling i kylan, men han var i alla fall inte grinig. Han satt mest bara tyst i sin vagn och såg sig lite omkring. Väl hemma igen kom han dock igång eftersom mormor och morfar följde med hem och åt lunch och fikade med oss.

Nu har mormor och morfar åkt hem, och barnet kutar runt i sin älskade gåstol och jagar de stackars katterna och river åt sig allt han kommer åt från bänkar, stolar, hyllor och bord.

Sömnen har jag inte orkat anteckna sista 2 nätterna, men han har inte vaknat mer än 2-3ggr/natt. Varav sista gångerna är de han får komma över till våran säng och snutta och somna om. Men det är lite bökigt att få sig någon liggyta när man klivit upp och hämtat barnet, och sambon ligger väldigt nära min sida av sängen. Kan ju säga att min rygg har stuckit ut utanför sängkanten när jag legat på sidan och ammat :-p


Lite magträning i morse


Sådäär kul med promenad


Skulle ta kort på startfältet. Blev gratisreklam i stället.


Lite trött


Första startfältet. Gustav i grönt linne, nr 217


Pang!


Och så var de iväg


Här kommer han, 2:a pristagaren Gustav på upploppet. Den
stora gula farbrorn är min far ;)


Haha, tänkte aldrig på att ta kort på brorsdotter & Co, men hittade
en med åtminstone hennes baksida(till höger i lila brallor)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: