collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Feberpeak men piggare

Kategori: Allmänt

Jag vågade mig faktiskt på att försöka natta barnet i sin spjälsäng igår kväll, mest på grund av att han trots allt var rätt pigg och betedde sig nästan som vanligt. Det kändes dumt att i alla fall inte försöka, när vi nu kämpat så länge och hängivet med att vänja honom att somna själv i sin egen säng.
Det blev lite protester, men jag valde ändå att avvakta en liiten stund, då det lät som de gamla vanliga protesterna. Mycket riktigt lugnade han sig efter en liten stund och somnade faktiskt. Hade han fortsatt protestera hade han fått komma över och nattas i min säng i stället. Är man sjuk så är man.

Dock blev det ganska många uppvak under natten. De första 2 uppvaken somnade han om med enbart lite Schhh från min sida, men när han vaknade 3:e gången vid 00:40 gick jag upp och tittade till honom så han inte var kall eller hade kräkts eller något, och då kände jag att han hade feber igen, så då fick han komma över till mig och snutta och somna om. Och resterande delen av natten vaknade han och gnydde ett antal gånger.
Vid ca 04:30 vaknade jag av att han låg och pratade och sparkade, och han låg och tittade på mig och försökte rulla runt och verkade halvt redo att kliva upp för dagen, och jag kände bara Neeeeeej, jag orkar inte... Så jag körde en fuling och låtsades sova :-p
Linus fortsatte joxa omkring, och hans ben började hamna farligt nära mitt ansikte, så jag fick flytta lite på honom, men fortsatte med min låtsas-sova-approach, samtidigt som barnet rullade över halvt på mag. Dock hade han båda armarna åt samma håll så han liksom låg med huvudet på ena armen. Och plötsligt blev hans ögonlock tyngre och tyngre, och så sov han. Han vaknade till en liten stund senare och lyfte på huvudet och flyttade om armarna lite så han hade dem framför ansiktet, och så somnade han liggandes med huvudet på armarna och sov så i kanske en timme.
Det känns positivt att han testar lite nya sätt att sova på, för jag tror han kommer ha lättare att somna om fort om nätterna då, när han inte behöver joxa runt lika mycket för att hitta en bra sovställning.

Idag har det varit full rulle på honom. Febern tycks vara borta, i alla fall för stunden. Någon gröt ville han dock inte ha i morse, men man vet ju själv hur pass sugen man är på att äta sådär när man knappt kunnat äta alls på  ett par dagar, så jag tar det med ro. Jag önskar dock att han inte var så anti att dricka vatten, för jag tyckte det var alldeles för lite kiss i blöjan vi bytte i morse. Men man vill ju inte tvinga ungen heller, så jag hoppas att jag har något i tuttarna att bjuda på senare så han får lite vätska i sig. För även om han snuttade en hel drös igår, så tar det trots allt ett par dagar för mjölkproduktionen att ta fart, så han är väl frisk och kry lagom till nassarna börjar läcka i stället :-p
Men jag försökte ändå hjälpa produktionen lite på traven igår genom att hälla i mig den lättöl som stått i kylen sedan typ september för att ingen velat ha den. Öl(helst lättöl förstås) ska ju vara bra till det har jag hört.

Vi får väl se hur ungen mår resten av dagen, verkar han pigg även efter förmiddagsvilan funderar jag faktiskt på att åka till mormor och morfar eftersom vi inte kunde göra det igår. Smittorisken finns såklart fortfarande där, men jag vet även hur barnet blir av att bara vara hemma för länge. Han börjar halvt klättra på väggarna till slut, så det gör nog bara gott att komma hemifrån ett tag. Under förutsättning att mormor och morfar accepterar att vi kommer, såklart ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: