collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Bortabesök och nya krafttag

Kategori: Allmänt

Idag satte jag barnet i Passaten efter hans förmiddagsvila och åkte till mina föräldrar och hälsade på. De ska sitta barnvakt under min och sambons nästa "dejt", som denna gång förmodligen blir ett biobesök eller liknande. Förra dejten blev lite i dyraste laget(dock SÅ värt det), så vi kör lite mer budget denna gång, men fortfarande något vi inte gjort på evigheter som dessutom ger tillfälle till lite hålla-handen-mys.
Och precis som förra gången när farmor och farfar satt barnvakt, så ska vi se till att barnet träffar mormor och morfar så många gånger som möjligt innan så att han blir lite extra "hemtam" med dem. Och även denna gång kommer barnvakterna(eller barnvaktEN, morfar klarar tyvärr inte av att vara hos oss så länge pga katterna :-/) komma hem till oss och sitta barnvakt så han får vara på hemmaplan där han kan fara runt i sin gåstol över hela huset, i stället för att vara begränsad till Ett rum. När han väl kan krypa eller gå sedan kan vi börja lämna bort honom för barnvaktning, men som det ser ut nu så ruttnar han ju på att bara sitta på golvet/i famnen för länge.

Barnet hade riktigt roligt hos mormor och morfar, och extra positivt var att han strax efter att han vaknat i bilen när vi kommit fram, var helt med på att komma till mormors famn medan jag plockade ur skötväska och gåstol ur bilen. Sådant känns skönt inför barnpassning. Vilket i och för sig Inte innebär att han inte plötsligt blivit JÄTTEmammig och rabiat så fort jag försvinner när dagen D väl kommer. Men det blir den dagens huvudvärk :-p

Nu har vi lagt übertrött, men vaken, unge i sängen, som somnade jättefort. Och ikväll kör vi - NADA tutte. På hela natten fram till det är dags att kliva upp. Nu kapar vi nattamningen helt, så även att ta över honom till vår säng. Sådant kommer Enbart ske när han är sjuk. Men då funderar jag på att i stället lägga in en madrass i hans rum och lägga mig där när han är dålig så att vi slipper trängas i sängen alla 3.
Det kommer bli en låång natt med mycket skrik och gnäll. Tyvärr. Men han kommer inte att tas upp ur sin säng, utan vi kör en "favorit"(allt är relativt) i repris och tröstar honom på plats, i sin säng. Det fungerade förra gången, så vi har all tilltro till att det kommer gå bra även denna gång, det gäller bara att ha is i magen och offra lite egen nattsömn till förmån för bättre nätter för oss alla 3 i framtiden.
Och precis som förra gången, så är tanken att sambon ska ta åtminstone den här första natten. Det är synd att vi inte började igår så han hade kunnat ta 2 nätter, men han ska jobba på måndag och behöver sin sömn då. Det får gå ändå helt enkelt. Jag kommer ju vakna inatt oavsett, så vi får väl försöka sova igen oss i omgångar under morgondagen eller något.

(Nu vaknade barnet, efter 40 minuters sömn och är Inte glad. Men världens bästa pappa står där och sjunger "Trollmor", så vi får se hur det går, helt enkelt.)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: