collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Föregående inlägg

Kategori: Allmänt

... var för övrigt inte färdigskrivet. Jag kom åt fel knapp helt enkelt #hatabloggafrånmobilen

Idag hämtade vi hem vår stora kille som sovit hos sina farföräldrar TRE NÄTTER I RAD. Och han ville inte åka hem idag heller. Det känns jätteskönt att han är så trygg med/hos dem, och jag förstår att han tycker om att vara där då han får 100% odelad uppmärksamhet dygnet runt till skillnad från hemma där han måste samsas om uppmärksamheten med sin lillebror. Men saknar han oss inte?! Min lilla griskorv liksom! :-p

Jag tänker dock inte sticka under stol med att det är väldigt skönt att bara ha en unge hemma ibland. Åtminstone dagtid. Nattetid har vi det värre med en liten Minigris som fortfarande sover som ett arsel, och senaste 2-3 månaderna har det varit snäppet värre igen. Han vaknar ett otal gånger varje natt, spänner hela kroppen och går upp i brygga och är jätteledsen. Ibland lyckas han klämma ut en prutt, gråter/gnäller en skvätt och somnar sedan om men sover oroligt. Det är ytterst sällan han vaknar pigg och glad, utan första halvtimmen varje morgon brukar vara ett enda långt gnäll. Inte så konstigt när man inte får sova lugnt, skönt och rofyllt.

Jag är övertygad om att det fortfarande är hans mage som spökar. Någonting är inte bra, och jag håller på att gå under av att själv inte få sova som folk om nätterna. Igår bokade jag en tid på Barnmottagningen i hopp om att denna gång lyckas gå till botten med hans problem. Han ska inte behöva ha det såhär. VI ska inte behöva ha det såhär.
Dessvärre fanns ingen tid förrän i slutet av november, vilket känns skitjobbigt. Behöva vänta över en månad på att få ta prover(som vi kommer KRÄVA), som vi sedan kommer få vänta ytterligare någon vecka på att få svar på. Men vad har vi för val? Privatläkare? Vad kostar sånt? Var finns de?

Jag Googlar symtom, jag Googlar allergier och överkänslighet mot det ena och det andra. Det kan vara tamejfan allt och ingenting. Gluten, laktos, mjölkprotein, ägg, vete, you name it. Men just nu lutar det symtommässigt mest åt laktos/mjölkprotein. Vi som testat komplett mjölkfritt i TVÅ svängar tidigare utan att se någon märkbar skillnad.
Nu är planen dock att till att börja med testa att ge honom laktosfritt under några veckor nu före läkarbesöket för att se om det ger något, men då gäller det att även dagis är med på noterna så att det inte blir "fel" någonstans.

Om testerna på barnmottagningen inte ger något vet jag inte var jag ska ta vägen. Men ge mig tänker jag inte. Det är hemskt att min lilla gris ska behöva ha det så jobbigt utan att man vet vad det beror på. För nej, det är INGEN fas.



Kommentarer


Kommentera inlägget här: