collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Puh

Kategori: Allmänt

Det har varit varmt idag. Väldigt varmt. 26 grader i skuggan hade vi mitt på dagen, och Minigris fick därför inviga badpoolen han fick i födelsedagspresent. Ungen älskar ju vatten mer än något annat. Vi hann inte ens blåsa upp poolen färdigt eller fylla på med vatten färdigt innan ungen skulle i.
Vi har ju tillgång till så kallat "sommarvatten" från sjön intill, alla husen i området har vattenledning dragen upp till tomten därifrån. Hur bra som helst. Men även om det varit sommarvärme sista tiden så har ju inte sjön hunnit bli badvänlig än. Men det hade inte Minigris tid att bry sig om, han SKULLE plaska vatten, kallt eller inte. Hade inte vi lyft i honom i poolen hade han dykt i med huvudet före på egen hand på ren vilja. Och oj vad han plaskade. Och plaskade. Och plaskade. Plaska och doppa ansiktet i vattnet är det roligaste som finns i hela djävla världen om man frågar Minigris. Han är totalt orädd när det kommer till vatten, till skillnad från sin storebror som ylar som en kärring om det rinner ner vatten i ögonen på honom.Men även Minigris hade en gräns för hur kallt vatten han klarar av, så efter en sådär 5 minuters plaskande ville han faktiskt upp. Och det var en kall men kvittrande glad unge som till synes helt oberörd bestämt klafsade iväg över gräsmattan i dyngsur UV-tröja, fuktigt huckle och drypande våt badblöja. Klä av sig och torka sig? Väldigt onödigt tyckte Mini som upptäckt att det fanns vatten även på flaket på brorsans trehjuling och nu plaskade vidare där i stället.
 
Storebror då? Han ville åka till farmor idag och sova kvar där, så han har ingen aaaning om att det står en uppblåst pool med i morgon säkert lite varmare vatten och väntar på honom här hemma. Det får bli en förhoppningsvis glad överraskning. Och så hoppas vi att vädret håller i sig ett par dagar så att han hinner bada innan det hunnit börja bildas en sådan där slemmig och hal yta av alger i poolen som det lätt blir av sjövatten. Enda nackdelen med sjövatten, använder man det till badpool måste man byta vatten lite då och då.
Nu ska jag strax krypa ner i sängen intill min lilla Minigris som tyckte det var på tok för varmt i sin egen säng för att kunna somna där. Han lyfts nog tillbaka till sin säng någon gång under natten då den förhoppningsvis blivit svalare, annars kommer vi ligga och svettas inatt alla tre.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: