collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Uppdrag: Rensning

Kategori: Allmänt

Igår lade en tjej jag följer på Instagram upp bilder från när hon och en vän rensade ur hennes skafferi. De förvandlade ett smärre kaos till ordning och reda(kolla gärna in hennes blogg här, där hon visar rensningen). Jag blev sååå avis, för vårat skafferi här hemma har varit ett komplett kaos i stort sett sedan cirka 3(?) månader efter att vi flyttade in i huset(Nov 2010). Vi hittade absolut ingenting när vi skulle ha det, vilket resulterat i att vi flyttat runt alla saker från hylla till hylla så det inte varit någon struktur på någonting. Och när vi trott oss inte ha en viss sak, så har vi köpt ny, för att senare hitta typ 2 oöppnade paket till av det vi inte hittade, som vi köpt vid tidigare tillfälle när vi inte hittat något. You get the picture.
Så gårdagens Instagrambilder inspirerade mig så pass mycket att jag idag tog tag i saken och genomgick storrensning deluxe! Tack Micaela!
 
Här hittade man inte mycket när man väl skulle ha det
 
Rensningskaos
 
...
 
...
 
3 fulla påsar av utgångna produkter. Fräscht va?
 
Voila! Kunde inte ens fylla hyllorna ordentligt!
 
Det "svåra" med hela rensningen var att bestämma sig för var/hur man skulle organisera. Jag ville nämligen undvika att ställa saker som mjöl, pasta, havregryn och annat som lätt förvandlar köket(eller någon annan del av huset) till en krigszon om det hamnar i händerna på en 1,5-åring, för långt ner. Och barnet i huset har en förkärlek för att gå och riva i köksskåpen.
Numer får han nöja sig med några kokböcker, kattmatsburkar, barnmatsburkar, kaffepaket och några flaskor med grillolja, ättiksprit och äppelcidervinäger att leka med :-p

Kommentarer

  • Josephine säger:

    Det är så skönt när man är klar med en sån rensning, halleluja ;) ser fint ut!

    2013-03-21 | 16:00:05
    Bloggadress: http://j-phine.bloggplatsen.se
  • Ellinor säger:

    Åh vad härligt! Vi har också många dubbletter av vissa produkter, pga att vi slagit ihop två hushåll. Men vi verkar köra lite samma stil i skafferiet, olika teman på hyllorna, t ex bakning, kryddor, konserver osv :)
    Bra jobbat! :)

    2013-03-21 | 16:06:29
    Bloggadress: http://ellinorfrom.blogg.se
  • Micaela säger:

    Det blev ju kanonbra!!!

    2013-03-23 | 14:06:15
    Bloggadress: http://micalela.blogg.se

Kommentera inlägget här: