collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Model for a day. Eller iaf ett par timmar.

Kategori:

I morgon ska den slitna gravida mamman, barnet och eventuellt pappan, bli fotograferade i hemmet av en frilansfotograf. Vid 10-tiden kommer det hit en tjej som fotograferar på sidan om sitt "vanliga" jobb. Hon specialiserar sig på bröllop och går att boka under vår/sommar(och höst?). Hon har även intresserat sig för "gravidbilder", och vill nu göra sig en liten portfolio för just sådana.
Hon slängde ut en liten förfrågan efter frivilla gravida objekt på Facebook, så jag erbjöd mig. Hon får bilder att eventuellt ha med i sin portfolio, och vi får bilder mot lite kaffe(och kladdkaksmuffins som jag bakade i fredags).Ni kan bland annat se några av hennes bilder på http://idabjorkman.se
 
Mina största dilemman inför morgondagen är att:
 
1. Mitt fejs kommer se ut som skit då jag varken kan, eller har vettiga makeup-produkter att spackla nunan med.
 
2. Huset är en enda röra med bråte inskyfflat i diverse rum pga renovering/målning av Minigrisens blivande rum.
 
3. Vi är usla på att städa och knappt haft, eller kommer att ha, tid att dammsuga ordentligt innan hon kommer.
 
4. Fönstren inte har putsats sedan 2011 (!), och främst vardagsrumsfönstren är värst med otaliga märken efter kattnosar och släpp-in-mig-kattass-krafsmärken på.
 
5. Den hyfsat språjlans nya soffan redan ser ut att ha spenderat minst ett par år i ett hem med en 1, 5-åring.
 
6. Det fortfarande finns kvar små konstverk efter barnets raid med bläckpennan på vardagsrumsgolvets plastmatta(och badrumsgolvet) som ingen av oss orkat ta tag i då det är ett helvete att skrubba bort(går bara att gnugga bort med stålull vilket lämnar kvar fula märken).
 
7. Jag inte har en aning om vad jag ska ha på mig då allt jag i mitt gravida tillstånd normalt sett bär är gamla illasittande mjukisbrallor, linnen fulla av hål och munktröjor fulla av vällingfläckar och annat charmigt.
 
Listan kan bli hur lång som helst, men jag avslutar där. Hur som helst ska det bli en riktigt kul upplevelse, och jag kan ju alltid trösta mig med att hon är duktig på att retuschera ;)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: