collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Till Sofia

Kategori: Allmänt

Då jag uteslutande bloggar via mobilapp nu för tiden är det drygt att svara på kommentarer via mobilen(det typ går inte?), så du får svar på din fråga såhär i stället.

Maken har ändrat kosten på så vis att han minskat storleken på sina portioner rejält. Förr var hela tallriken täckt, och han var inte främmande till att ta en portion till om det var extra god mat. Nu har han i stort sett halverat sina portioner, äter lite men ofta. Och han är noga med att inget är förbjudet. Han låter sig själv äta vad han vill, men med måtta.
Första 1-2 veckorna var jobbiga för han var ju skithungrig jämt :-p Men han gick ut hårt på en gång för att se snabbt resultat, annars vet han att han lätt tappar motivationen. Vem gör inte det liksom?

Till sin hjälp har han någon mobilapp(vet inte vilken men kan fråga om du är intresserad) som hjälper honom ha lite koll på kaloriintaget.
Åtminstone i början höll han ner kolhydratintaget lite och åt gärna mer grönsaker än ris/pasta/potatis, och käkade helst knäckebröd till frukost i stället för mjukt bröd. Frukt till mellis.

Magsäcken vänjer sig förvånansvärt fort vid mindre portioner, nu blir han mätt fort, och jag tror tamejtusan att jag äter större portioner än han :-p

Jag hoppas du fick svar på det du ville veta. För mer ingående info kan du ju fråga honom själv :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: