collinus

Livet i byhålan med barn och katter

En dag som heter duga

Kategori: Allmänt

Idag, efter Minigris (alldeles för korta) förmiddagsvila, stoppade jag ungarna i bilen och drog till deras farmor där Minigris lämpades av. Dags för Mamma&Linus-dag!

Vi startade med att svänga in på makens jobb där jag bytte bil för att få ha Linus sittande fram bredvid mig, samt att maken kan hämta upp Minigris efter jobbet. Skönt att slippa slita i - och ur bilstolsinsatser liksom. Sedan bar det av till Lekrymden!
Att vi var framme på Lekrymden typ samma tid som ungen egentligen skulle ha ätit lunch, och att därmed även middagsvilan skulle bli rejält framskjuten, fick idag vara skit samma. Idag skulle vi ha roligt, bara Linus och jag, utan att ha en gnällig bebis i släptåg.

Vi har åkt rutschkana och vi har klättrat och ålat och sprungit och hoppat och krupit. Vi har lekt med bilar, åkt trehjuling, bakat kakor, lekt med mjukisdjur, dansat i discorummet och Linus har klätt ut sig till tomte genom att hänga en liten lurvig handväska runt halsen som skägg(som jag tyvärr inte fick ta kort på).

Till slut var jag dock tvungen att försöka få i ungen lite lunch, så det blev pannkakor till honom och korv med bröd till mig. Sedan lekte vi lite till. Men till slut kände jag att nu Måste jag få hem ungen så han hinner sovs innan det är dags för middag. Jag fick muta med 3 åk i en sådan där mekanisk helikopter som man stoppar pengar i för att gå med honom hem :-p

Han däckade ganska snabbt i bilen, och nu ligger han i sin säng och sover TUNGT. Det lär bli en kamp att få liv i honom sedan. Men det är nog ändå en ganska nöjd och glad unge som ligger och sover här bredvid. Som fått totalt odelad uppmärksamhet och lillebrorsfri mammatid idag. Det tror jag att han behövde.









Kommentarer


Kommentera inlägget här: