collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Nästa års projekt

Kategori: Allmänt

... om ekonomi, tid och ork finns, är att bygga en liten altan även på framsidan av huset. Virket i trappräckena är i stort sett genomruttna och bara faller sönder om man petar på dem för hårt, så de måste bytas ut oavsett, så varför sluta där liksom? Nej vi tycker det vore trevligt med en liten altandel framför köksfönstret(lättare att putsa utsidan av fönstren då också) där man kan sätta sig i skuggan när solen ligger på som varmast under sommaren. Dessutom stiger morgonsolen upp på framsidan vilket kan vara mysigt/skönt att ta morgonkaffet i om man har en trevlig plats att sitta på.
 
För att kunna bygga den så som vi vill, krävs att vi sågar ner en av de fyra höga granarna som står på framsidan, vilket i ärlighetens namn bara känns skönt. Ett träd mindre att oroa sig för under stormiga dagar/nätter. Altanen kommer dessutom gå i samma stil som altanen på baksidan för att få det enhetligt och stilrent. Det kommer bli så bra!
 
Ytterligare ett projekt som jag hoppas vi(läs: jag) kommer orka/hinna genomföra, är att klippa ner häcken längs tomtens kortsida. Jag tog ner den lite på längden förra våren/sommaren för att den inte skulle växa sig helt överstyr, men i vår är det dags att kapa den helt så den får växa om och blir lite lättare att hålla efter. Häcken längs tomtens långsida är ännu mer kaos och skulle garanterat behöva kapas ner, men det vill ingen av oss göra förrän huset bakom den har bytt ägare... :-p
Tidigare idag hjälpte Linus mig att gräva en grop

Kommentarer


Kommentera inlägget här: