collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Majskolvar i stället för bajskorvar

Kategori: Allmänt

Jodå, titeln kunde inte beskriva det bättre, faktiskt. Barnet, som tidigare inte uppskattat de gula små kornens charm alls, har plötsligt ändrat sig helt och får bokstavligt talat inte nog av dem. Han sitter där och plockar och pillar i sig majskorn efter majskorn, och det har helt naturligt resulterat i små majskolvar i blöjan. Riktigt sött, nästan. Dock inte tillräckligt sött för att utsätta resten av världen för det med hjälp av bild på spektaklet ;)

Korven har han inte övergett än, men det börjar märkas att han nog börjar bli lite less på den. Men så är han ju fortfarande kräsen av sig och är inte så intresserad av annat heller.
Men han har ju helt klart små egenheter. Morot, till exempel. Det ratade han med omedelbar verkan redan när vi började med så kallade "smaksensationer". Han åt palsternackspuré och majspuré, men morot ville han INTE ha. Även burkmat som hade mycket smak av morot i sig tvärratade han. På senare tid har han ändock intresserat sig för morotsbitar och provat bita lite i dem(köpte t.o.m sådana där minimorötter för att se om det kunde locka mera), men slänger dem ifrån sig utan att egentligen ha fått i sig något av dem. MEN så finns det ett undantag. Ni vet såadana där färdiga såser på burk från Uncle Ben's, som man tillsätter stekt kyckling, kött etc i? Vi brukar köpa hem deras "Chinese sweet and sour", och de små morotsstavarna i den tycker han om. Jag vet inte om det är att de tagit smak av såsen, som gör att han gillar dem, men det känns ju lite udda :-p

Men men, det där med bebisar och mat är ju en hel vetenskap. Förmodligen kommer han börja äta allt möjligt när han börjar på dagis och ser de andra barnen äta. Appropå dagis så kom en personal från dagis och ringde på häromdagen. Jag jobbade ju men sambon var hemma. Vi har nu fått lite infopapper samt papper om Linus som vi ska fylla i med uppgifter om hur/vad han äter, hur han sover etc. Sådant där är ju för farao Svårt att fylla i. Ungen är ju så ombytlig så man har ju ingen aning om hur saker och ting kommer fungera nästa vecka liksom. Men men, de kan vi vänta med att fylla i tills det är dags för inskolning.
Dagisinskolning...shit, det är inte långt kvar nu. I augusti smäller det!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: