collinus

Livet i byhålan med barn och katter

I byhålan intet nytt

Kategori: Allmänt

Som titeln lyder - händer inte så mycket här hemma. "Helgen"(sambons lediga mån+tis) lider sakta men säkert mot sitt slut, och Linus och jag får ladda för 3 dagar utan pappa hemma på eftermiddag/kvällarna.
Den Riktiga helgen, då pappan jobbade, kändes så hiiiimla långsam, framför allt när vi satt hemma hela dagarna. Så på söndagen drog vi ur tummen och rattade iväg till barnets morföräldrar. Där blev vi bjudna på semla till fika, samt middag som bestod av lördagens rester. Inga dåliga rester dock - Coeur de fillet provencale kändes rätt behagligt lyxigt, trots att det var uppvärmt i micro.

Och tro på F-n, barnet som springer fram och glor på TV:n hela dagarna och som sett allt från Bolibompa till CSI, upplevde på söndagen, sittandes i sin morfars knä, sin första läskiga TV-upplevelse. Ungen blev faktiskt rädd och började gråta. Vad han tittade på? "Nalle har ett stort blått hus" :-p
Avsnittet handlade om just rädsla. Rädsla för åska, spöken, monster, skuggor och mörker, typ. Jag vet inte vad det var som skedde på TV:n just när banret blev rädd, för jag satt i köket med mamma och åt. Men det jag tror triggade igång gråten hos barnet var nog att just som det var något läskigt på programmet, så härmade morfar något ljud som just lät på TV:n, för det var då gråten kom. Efter det var morfar tyst :-p Men barnet blev rädd igen efter en stund av något annat på TV, så just det där programmet påverkade nog ungen ganska rejält.
den stora frågan är om man törs visa det programmet för barnet igen inom närmsta tiden? Tack och lov kollar vi inte så mycket på just Barnkanalen ;-p

Gårdagen spenderades hemma hela dagen. Vi fick spontanbesök av sambons arbetskamrat som kom och drack lite kaffe, men det var väl det enda "roliga" som hände på hela dagen, i övrigt degade vi mest runt.
I och för sig lade vi ut en försäljningsannons på Facebook över vår lilla röda Peugeot, även kallad "Peggy". Så om någon är intresserad så finns en Röd Peugeot 206xs, 1,6 -00 till salu. 
Gått ca 11.000 mil, 3 ägare, 3-dörrars, elhissar fram, AC, stolsvärme fram, mp3kompatibel CD-spelare.
Eventuellt fix: Värmefläkten fungerar bara på maxläget, och bakrutetorkaren är trasig. Relativt billigt att fixa, men går även att leva med(jag har levt med det :-p)
Skönhetsfel: En rostfläck på bakluckan, i övrigt rostfri.
Pris: 19.000kr

 

Känner mig för stunden ganska oinspirerad vad gäller bloggande, så jag avslutar här för idag. men bjussar på en bild från barnets besök hos sin mormor och morfar i söndags.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: