collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Hoppsan, det kom en morbror!

Kategori: Allmänt

Ja tänka sig, vi fick finbesök igår kväll. Han kom mitt i maten till och med ;)
Han tog en liten svängom på våra minimala kringelikrokvägar för att visa hur man sätter i bilbarnstolen som vi fått ärva.
Vi trodde inte att den skulle gå att sätta fast i Peggy då vi inte hittat några hakar att fästa remmar i. Dessutom har jag varit rädd för att ryggstödet på stolen ska vara för högt för att få plats i bilen då Peggys framruta har sådan låg lutning. Men se där hade vi fel på alla punkter, för nu sitter stolen där.
Plötsligt behöver vi egentligen inte sälja Peggy längre. MEN det vore ändå skönt att byta henne mot en 5-dörrarsbil, för Linus kommer inte vara en bebis i all evighet, och när det börjar bli dags att ev stoppa in fler ungar i bilen vid samåkning och sådana saker(shit vad jag går händelserna i förväg) så kommer jag med största sannolikhet totalruttna på att vika undan framsätena varje gång någon ska in i baksätet.

Morbror hade med sig en leksak som Linus äldsta kusin lekte med när hon var liten, och hennes yngsta halvbror hade kommit med den och sagt att "den är till bebisen". Så nu har Linus en grön...någonting...en larv? Jo, det ska nog föreställa en larv, som det sitter en nyckelpiga och något djur till på som jag inte minns vad det var som han tyckte var mycket intressant att pilla på.
Och Linus passade på att demonstrera vilken turbobebis han är i sin gåstol som även den är ett arvegods från morbrors ungar.

Det märks att Linus tycker det är roligt när det kommer besök. Få någon mer än bara mamma och pappa att glo på. Och han har ju en förmåga att bli lite extra flirtig runt andra människor också, så även igår. När morbror skulle åka tog han sats rakt mot morbror i sin gåstol med världens största leende på läpparna, men stannade på lagom säkert avstånd :-p Han träffar trots allt inte si morbror så ofta, så han är ändå liite avvaktande ;)

Gårdagens mest positiva grej var dock att ungen plötsligt åt mat. Mycket mat. Och det som var extra roligt var det faktum att maten var hemmagjord. Annars har man ju hört att ungar som är vana vid burkmat brukar välja att rata hemmagjord barnmat. Men det är väl svårt att misslyckas med köttfärssås och pasta antar jag, då just det är ungens favorit bland barnmatsburkarna.
Och i morse åt han glatt sin gröt utan större problem, vilket belönades med ett smörgåsrån med smör och lite leverpastej på, och DET var nam nam.

Dagens bild(er) togs igår. Att lill-kattan kommer och lägger sig hos oss är relativt ovanligt här hemma, och när hon dessutom gör det när barnet är i närheten så ser man till att fånga det på bild :-p


Kommentarer


Kommentera inlägget här: