collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Ändrade planer

Kategori: Allmänt

Jag borde ha kunnat lista ut det redan i morse när jag bestämt mig för att åka till Norrtälje. Jag VET ju hur det blir. Alltid, varje gång, utan undantag. När jag gör upp planer för att ta mig ur huset och göra något "speciellt", så väljer barnet att i stället för att sova sina klassiska 30 minuter på dagen, så sover han 2,5 timme...
Idag somnade han vid bröstet straxt före 13:00, vaknade till en 10 minuter, somnade om, och sov sedan fram till 15:30.
Hade han vaknat vid 14-tiden hade det varit en sak, men ju längre in på eftermiddagen som tiden går, desto närmare kommer mörkret, och jag undviker gärna att åka iväg när det är mörkt. Framför allt undviker jag gärna att åka och shoppa en fredagseftermiddag då gärna alla andra som slutat skolan eller jobbet också vill göra samma sak.
Och jag vet ju själv hur irriterande det är med barnvagnar i klädbutikerna som bara tar upp en massa plats, och som kräver att man flyttar på sig när de ska rulla fram. Nu är jag en av alla de där irriterande barnvagnsförarna själv, så jag föredrar att gå i affärer under dagtid när det är jag och massa andra barnvagnsförare ute som vet hur det är ;)

Dessutom blir tiderna för måltiderna till barnet så sabbade när han sover så länge. Idag fick han sin "lunch" kl 15:50 liksom. Helrubbat. Men å andra sidan fick jag också min lunch då, eftersom barnet för närvarande sover som en kratta om han inte får ligga alldels intill mig, så jag har ju legat fastkilad i soffan med en unge i tutten i 2,5 timme. Det känns rätt bra i ryggen nu. Men främst kändes det i magen, så det fick bli att svänga ihop något snabbt, vilket resulterade i stekt falukorv och stekta ägg. Jag som hade sett fram emot en McFeast... jaja, en annan dag, Hanna. En annan dag.

Appropå barnets matvanor så är han ändock lite småkrånglig med maten fortfarande, man får inte i så mycket innan han ledsnar. Men så länge man får i NÅGONTING är jag nöjd. Och det som är mest poppis just nu är smörgåsrån m smör och lite leverpastej på. Själva rånet blir det ju inte mycket uppätet av, det hamnar oftast i en liten uppblött och ihoptryckt klump i ena hörnan av stolsbrickan. Men smöret och pastejen suger han i sig :-p


Kommentarer


Kommentera inlägget här: