collinus

Livet i byhålan med barn och katter

Alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

Igår kväll, när sambon gått och lagt sig, ställde jag fram min samt Linus present(er) på köksbordet så att han skulle se dem när han klev upp i ottan. Det blev lite budget i år då det mest flyger runt knott i plånboken.
Eller okej, jag Har inte ens en plånbok, jag är en sådan som går runt med kort och pengar i fickan så det tar en kvart att hitta fram rätt betalkort när man står i kassan på ICA med milslång kö av stressade människor bakom sig.

Jag köpte ett gulligt kort och en liten ask med "finpraliner" till sambon. Linus köpte ett litet mjukt hjärta som det står "Till dig från mig"(som han valde själv. Eller valde och valde. Jag räckte fram ett gäng olika hjärtan till honom, och det han sträckte sig efter fick det bli ;) ) som lades i en söt liten påse.




Stackars sambon hade tänkt överraska med en rosbukett som skulle stå framme när jag klev upp på morgonen, men då jag stod i hallen när han kom hem, så sabbades hans chans att hinna in och gömma blommorna för mig, så jag fick dem redan igår :)





Ikväll blir det i stället för "fin" fläskfilé(eftersom vi åt den igår), baconlindade kycklingfiléer i ugnen. Det var länge sedan vi åt sånt så det blir nog mumma det också. Och så lite jasminris och någon sås till. Funkar hollandaise till sånt? Om inte annat får det bli currysås. Relativt lätt att göra, och just currysås man gör själv är mycket godare än pulversås på påse.
För vi gör i stort sett ALLTID pulversås här hemma. Det är så lätt och smidigt, spar både tid och extra disk, och tar man bara rätt märke så är de faktiskt riktigt goda(även om hemmagjort i regel alltid är godast). Men som sagt, just currysåserna på pulver tycker jag inte alls är lika goda som den man gör själv.

Btw, tror ni barnet enbart sov 40 minuter under sin förmiddagslur igår? Närå, han sov 1h & 45min. FAST vi inte hade planerat något speciellt. Tror han gör sådär bara för att djävlas, för att den stackars mamman varken ska veta ut eller in när det ska planeras saker :-p
Och kvällsluren som hade behövt bli minst 1,5 h lång, stannade vid 40 minuter, så ungen var trött redan vid kl 20(vi har gått och lagt oss vid 21:30 sista tiden) och ville snutta. Där blev hela kvällsupplägget sabbat, då kvällsgröten fick skippas, och pyjamaspåklädningen blev precis före läggdags, i stället för före sista amningen för kvällen. Ingen ordning någonstans. Hopplösa unge. Sov som en kratta gjorde han också, och vaknade redan efter 2h och låg och spände och vred på sig och gnällde. Så det vara bara att plocka upp ungen och stoppa en tutte i munnen på honom för att få någon sömn. Och sådär höll han på resten av natten också. Ett riktigt litet charmtroll.

Idag ratade han gröten igen också. 3 små skedar fick jag i sedan var allt intresse borta. Suck.
Gav ungen en bit banan att tugga på i stället, men det kom ju ut mer än det gick in. Men då har jag försökt i alla fall :-p


Inget banantuggande utan lite kväljningar


Kommentarer


Kommentera inlägget här: